آموزش کشاورزی

کود پتاسیم برای گندم | پتاسیم نیترات برای گندم

کود پتاسیم برای گندم

همزمان با افزایش قیمت خرید تضمینی گندم از کشاورزان و افزایش ارزش گندم در بازار به دلیل جنگ‌های طولانی در مناطق کشت گندم کشاورزان به اهمیت استفاده از کود در مزرعه گندم به منظور افزایش بازدهی کشت گندم و افزایش مقاومت گیاه در برابر تنش‌های محیطی پی بردند. در واقع یکی از مهم‌ترین کودها برای گندم کود پتاسیم برای گندم است که منجر به افزایش برداشت گندم و کاهش خطرات خشکی، سرمازدگی، گرمازدگی، آفات و بیماری‌ها می‌شود.

کودهای پتاس بسیاری در بازار وجود دارند که برای استفاده در مزراع گندم می‌توانند مناسب باشند و شرکت ما نیز در حال تولید و توزیع بسیاری از آن‌ها می‌باشد و تعارض منافعی از جانب ما وجود ندارد. ما به طور صادقانه تاثیر کوددهی انواع کودهای پتاس بالا مانند پتاسیم سولفات، پتاسیم کلرید و پتاسیم نیترات را در مزراع چند استان مانند همدان، زنجان، تبریز، قزوین و … را بررسی کردیم و به نظر می‌رسد که بهترین کود پتاس بالا برای گندم پتاسیم نیترات می‌باشد.

در ادامه به بررسی نتایج حاصل از تحقیقات پیرامون استفاده از کود پتاسیم برای گندم پرداخته‌ایم که امیدواریم مفید باشد.

 

کود پتاس بالای برای گندم

 

بهترین کود پتاسیم برای گندم

ما در مقاله‌‌ای پیرامون بهترین کود پتاسیم در کشاورزی و مقایسه بین دو کود پتاسیم سولفات و پتاسیم نیترات در مورد انتخاب کود پتاسیم بحث‌های فراوانی انجام داده‌ایم. تمام مطالعات حاکی از تاثیرات شگرف کود پتاسیم نیترات بر روی مزراع کشاورزی به منظور افزایش بازدهی کشت و کاهش مخاطرات و تنش‌های محیطی مانند خشکی، شوری، سرما و گرمای شدید می‌باشد.

مطالعات نشان می‌دهد پتاسیم نیترات تاثیرات فراوانی در کاهش شوری خاک داشته و منجر به افزایش جذب کاتیون‌های مغذی از خاک می‌شود. این کود با دارابودن همزمان نیتروژن و پتاسیم یکی از منابع اصلی تامین دو عنصر اصلی مورد نیاز گیاهان است.

 

فواید کود پتاسیم برای گندم

مطالعات انجام شده در مرکز همدان نشان می‌دهد بارندگی و خشکی تاثیرات بسیاری در میزان برداشت گندم دیم دارد. در سال ۱۳۹۸ عملکرد دانه حدود ۷۰۰۰ کیلوگرم در هکتار بود و در سال ۱۳۹۷ عملکرد دانه ۵۵۰۰ کیلوگرم در هکتار بوده است. این موضوع ناشی از افزایش میزان بارندگی در سال ۱۳۹۸ دارد.

در واقع می‌توان گفت تنش خشکی عملکرد دانه و بازدهی کشت گندم را تا ۲۵ درصد کاهش می‌دهد. حال تصور کنید در چند هکتار زمین و در شرایط خشکی شدید در کنار آفات و دیگر موارد چه میزان کاهش عملکرد را خواهیم داشت. این مشکلات و مسائل راه‌حل دارد و راه‌حل بسیاری از آن‌ها استفاده از کود پتاسیم است.

۱. افزایش بازدهی کشت گندم

مطالعات منتشر شده توسط مجله به زراعی دانشگاه تهران نشان می‌دهد که استفاده از پتاسیم نیترات در مزرعه گندم می‌تواند منجر به افزایش بازدهی کشت گندم شود و حجم گندم برداشتی را به طور قابل توجهی افزایش دهد.

کود پتاسیم نیترات برای گندم

مطالعات نشان می‌دهد که استفاده از کود پتاسیم منجر به افزایش ارتفاع بوته، افزایش وزن دانه‌ها، افزایش تعداد دانه در هر خوشه و افزایش عملکرد کل مزرعه می‌شود.

 

پتاسیم برای گندم

محلول‌پاشی پتاسیم نیترات در مرحله پنجه زنی گندم منجر به افزایش تولید پنجه‌های بارور می‌شود که نسبت به عدم محلول پاشی در این بازه‌ی زمانی منجر به افزایش ۲۰ درصد می‌شود.

در مورد ارتفاع بوته نیز بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد استفاده از کودهای پتاسیم در روش محلول‌پاشی می‌تواند تا ۲ برابر ارتفاع ساقه‌ها را نسبت به روش استفاده از پتاسیم به صورت خاکی بیشتر افزایش دهد. در واقع به نظر می‌رسد کل پتاسیم در نظر گرفته شده برای مزرعه را باید در چند مرحله خاک و محلول‌پاشی به زمین تزریق کنیم تا بیشترین کارایی و عملکرد را بتوانیم به دست بیاوریم.

۲. افزایش مقاومت گیاه در برابر خشکی

مطالعات و تحقیقات نشان می‌دهد که استفاده از پتاسیم برای گندم در شرایط خشکی می‌تواند منجر به افزایش مقاومت گیاه نسبت به شرایط خشکسالی، افزایش جذب آب توسط ریشه و کاهش دفع آب توسط روزنه‌های برگی شود. در واقع هنگامی که گیاه دارای پتاسیم کافی باشد در شرایط هشکی به سرعت اقدام به بستن روزنه‌های هوایی می‌کند و از این راه منجر به کاهش هدر رفت آب می‌شود.

در مقابل گیاهانی که پتاسیم کافی در دسترس ندارند شاهد بی‌نظمی و عدم کارایی در رونه‌های هوایی آن‌ها هستیم که منجر به تبخیر و هدر رفت حجم قابل توجهی از آب می‌شود.

۳. افزایش مقاومت گیاه در برابر تنش‌های محیطی

وجود پتاسیم در اطراف ریشه گیاه منجر به کاهش اثر سدیم در گیاه می‌شود. در واقع این عنصر سدیم نمکی است که منجر به کاهش بازدهی مزرعه گندم تا ۳۰ درصد می‌شود و مطالعات نشان می‌دهد استفاده از کود پتاسیم می‌تواند منجر به ایجاد رقابت جذبی بین دو عنصر پتاس و سدیم شود و در نهایت پتاس با نرخ جذب بالاتر سدیم را از رقابت حذف می‌کند.

در واقع پتاسیم نقش مهمی در تعادل اسمزی ریشه و فعال و انفعالات اساسی گیاه دارد. شاید تاثیر استفاده از نیتروژن به سرعت در رشد رویشی گیاه و قسمت‌های سبز رنگ گیاه قابل مشاهده باشد اما تاثیر پتاسیم مانند استفاده از مولتی‌ویتامین برای انسان است. شاید انسان بتواند بدون استفاده از مولتی ویتامین‌ها زنده بماند اما مسلما نمی‌تواند آن طور که باید رشد کرده و زندگی کند.

 

کود پتاسیم برای گندم

 

خرید کود پتاس بالا برای گندم

سرو شیمی تولیدکننده و توزیع‌کننده انواع کودهای کشاورزی و نیترات‌ها می‌باشد. برای خرید کودهای کشاورزی به صورت نقدی و شرایطی می‌توانید با ما تماس بگیرید.

مقدار و زمان مصرف کود پتاسیم نیترات برای گندم

مطالعات نشان می‌دهد بهترین روش استفاده از کود پتاسیم نیترات در مزرعه گندم استفاده ترکیبی به صورت محلول‌پاشی و همراه با آبیاری است. در واقع بهتر است دو مرحله از کوددهی به صورت آبی و دو مرحله به صورت محلول‌پاشی انجام شود.

استفاده از ۱۰۰ کیلوگرم کود پتاسیم نیترات در هکتار در هر سال برای تامین تمام پتاس مورد نیاز مزرعه و تامین بخش قابل توجهی از نیتروژن قابل جذب در مزرعه توصیه می‌شود.

5/5 - (3 امتیاز)
author-avatar

درباره حامد امیرخانی

حامد امیرخانی دانش‌آموخته رشته علوم آزمایشگاهی می‌باشد. وی تجربیات بسیاری در زمینه کشاورزی، صنایع شیمیایی، بیوتکنولوژی و علوم مربوط به کسب و کار دارد. حامد امیرخانی مسئول تحقیق و توسعه و بازاریابی شرکت سرو شیمی می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *