آموزش کشاورزی, آموزش گلخانه داری

مقدار مصرف کود پتاس بالا، زمان مصرف کود پتاس بالا

مقدار مصرف کود پتاس بالا | زمان مصرف کود پتاس بالا

حتما می‌دانید که ۳ کود ضروری برای هر گیاه و زمین کشاورزی کودهای پتاسیم، کود نیتروژن و کود فسفر است که باید بر حسب ضرورت در هر زمین کشاورزی استفاده شوند تا بازدهی زمین افزایش یابد. برای درک بهتر موضوع و شرایط می‌خواهم یک مثال بزنم تا شرایط را برایتان روشن‌تر شود.

ما در شهر خودمان همدان مقداری کشت زعفران داریم که با توجه به کوددهی مناسب و مدیریت مزرعه صحیح توانسته‌ایم به لطف خدا برداشت زعفران از هر هکتار را تا ۲۰ کیلوگرم برسانیم. یک‌بار با یکی از دوستان اهل خراسان مواجه شدیم که کشت زعفران داشتند و هنگامی که از میزان برداشت و بازدهی مزرعه آن‌ها سوال کردیم، متوجه موضوعی عجیب شدیم.

بازدهی دوست خراسانی ما از مزرعه زعفران ۴ کیلوگرم در هکتار بود که با توجه به سابقه و مهارت خراسانی‌ها در کشت زعفران کاملا عجیب بود. این موضوع نشان می‌داد که چیزهایی بین دو مزرعه متفاوت است و یکی از این مسائل کوددهی مزرعه زعفران است.

 

گام حرفه‌ای اول: آزمایش خاک

یکی از مهم‌ترین مسائل برای هر کشاورزی این است که بداند زمین مورد استفاده‌اش چه عناصری را کم دارد و چه عناصری را بیش از نیاز در زمین دارد. آزمایش خاک به ما نشان خواهد داد که سطح پتاسیم زمین چه‌قدر است و آیا این مقدار کافی است یا خیر.

علائم کمبود پتاسیم در خاک

حال فرض کنید که نمی خواهید آزمایش خاک انجام بدهید و می‌خواهید با توجه به نشانه‌ها و علائم گیاهان متوجه کمبود و یا عدم کمبود پتاس در زمین خود بشوید، شما می‌توانید از نکات زیر برای تشخیص کمبود پتاس در خاک استفاده کنید:

  1. تمایل به پژمردگی در روزهای خشک و آفتابی
  2. مهار رشد در برگ‌های جوان
  3. گیاه کوتاه و قطور می‌شود
  4. برگ‌ها تیره و رنگی مایل به سبز آبی داشته باشند
  5. کاهش رشد گیاه
  6. افزایش استرس محیطی، بیماری‌ها و خشکی در گیاه

 

کمبود پتاسیم در گیاهان

 

مقدار مصرف کود پتاس بالا

وقتی که متوجه شدید که زمین شما به پتاسیم نیاز دارد حال باید انتخاب کنید که از کدام کود پتاس بالا برای مزرعه خود استفاده کنید. ما در مقاله‌ای جامع انواع کودهای پتاسیم را با هم مقایسه کردیم که می‌توانید با مطالعه این مقاله تصمیم بگیرید که کدام کود را استفاده کنید.

انواع کودهای پتاسیم و معرفی بهترین کود پتاسیم

مطالعات و تحقیقات نشان‌ می‌دهند یکی از بهترین کودهای پتاسیم کود پتاسیم نیترات است که می‌تواند تمام نیازهای خاک را از لحاظ پتاسیم و بخش قابل توجهی از نیاز خاک به نیترات را تامین کند. همچنین این کود می‌تواند تاثیر قابل توجهی در کاهش شوری و درصد کلر خاک داشته باشد و منجر به افزایش قابل توجه بازدهی مزارع شود.

بهترین میزان مصرف کود پتاسیم نیترات با توجه به نوع محصول متفاوت است اما می‌توان گفت استفاده 150 تا 200 کیلوگرم پتاس در هکتار توصیه می‌شود.

 

زمان مصرف کود پتاس بالا

در مورد زمان مصرف کود پتاس بالا نیز می‌توان به کاربرد این کود که تقویت رشد میوه یا غده‌ی گیاهی است اشاره کرد و در واقع می‌توان گفت کودهای پتاس بالا باید همزمان با شروع گل‌دهی یا میوه‌دهی در گیاهان مختلف و در ۴ نوبت به صورت میانگین استفاده شود.

کود پتاسیم نیترات حلالیت بسیار بالایی دارد و قابلیت استفاده به صورت محلول‌پاشی و همراه با آبیاری را دارا می‌باشد.

کود پتاس بالا همچنین در هنگام کاشت بذر یا جوانه‌دهی به عنوان کود پایه نیز بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

4.5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *