مواد شیمیایی

سولفات نقره چیست؟ | Ag2SO4

نقره

سولفات نقره (Ag2SO4) یک ترکیب یونی است که حاوی کاتیون های نقره (Ag+) و آنیون های سولفات (SO4-) است. این ماده یک جامد کریستالی سفید رنگ است که در آب تقریبا نامحلول است. این ترکیب شیمیایی یک عامل اکسید کننده است و می تواند با عوامل کاهنده واکنش داده و فلز نقره تولید کند.

سولفات نقره یا سیلور سولفات در شرایط عادی پایدار است، اما در دمای بالا تجزیه شده و گاز تری اکسید گوگرد آزاد می کند. این ماده می تواند با مواد قلیایی واکنش داده و اکسید نقره تشکیل دهد که در آب نامحلول است. این ترکیب به طور کامل در محلول های حاوی هیدروکسید آمونیوم، اسید نیتریک، اسید سولفوریک و آب گرم حل می شود.

از سولفات نقره در تهیه سایر ترکیبات نقره مانند نیترات نقره و به عنوان کاتالیزور در برخی واکنش های آلی نیز استفاده می شود. در صنعت عکاسی به عنوان یک ماده حساس به نور استفاده محدودی دارد. توجه به این نکته ضروری است که سولفات نقره در صورت بلع یا استنشاق می تواند سمی باشد، بنابراین هنگام استفاده از آن باید اقدامات احتیاطی مناسب انجام شود.

 

نقره

 

خرید سولفات نقره

سولفات نقره یک ترکیب یونی با کاربردهای گسترده در صنایع مختلف است. این ترکیب به راحتی از شرکت های تولید و توزیع مواد شیمیایی قابل خریداری است. شما می توانید آن را به صورت آنلاین یا حضوری در گریدهای مختلف خریداری نمایید.

خرید کودهای کشاورزی


ارسال رایگان به سراسر کشور

مشاوره گیاه‌ پزشکی رایگان

پرداخت اقساطی بدون اعمال بهره



We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.

فروش سولفات نقره

سیلور سولفات یک ماده شیمیایی پرکاربرد است. این ترکیب شیمیایی توسط شرکت ها و برندهای مختلفی به فروش می رسد. بسته به نوع کاربرد مورد نظر خود می توانید این ماده را در خلوص های مختلف از بهترین مارک های ایران و جهان خریداری کنید.

قیمت سولفات نقره

سیلور سولفات به عنوان یک ماده شیمیایی پرکاربرد توسط شرکت های مختلف در گریدهای مختلف تولید می شود. بسته به میزان خلوص، قیمت این ماده در بازار متفاوت است. برای آگاهی از قیمت این ترکیب شیمیایی می توانید به سایت های فروش مواد شیمیایی مراجعه نمایید.

انواع سولفات نقره

سولفات نقره ترکیبی با فرمول شیمیایی Ag2SO4 است. سیلور سولفات ترکیبی با کریستال های کوچک یا پودر، بی رنگ و براق است. تقریباً حاوی 69 درصد نقره است و هنگام قرار گرفتن در معرض نور خاکستری می شود.

این ترکیب در الکل حل نمی شود. حلالیت آن در آب خالص کم است اما با کاهش pH محلول افزایش می یابد. در واقع هنگامی که غلظت یون H+ به اندازه کافی بالا باشد، می تواند به طور قابل توجهی حل شود. این ترکیب در گریدهای صنعتی و پزشکی تولید و به بازار عرضه می شود.

گرید پزشکی سیلور سولفات در تولید پمادهای سوختگی، قطره های چشمی و برخی بانداژها مورد استفاده قرار می گیرد. نوع صنعتی نیز در صنایع مختلف بکار رفته و نیازهای صنعتی را برآورده می کند که معمولا خلوص کمتری از گرید پزشکی دارد.

خرید کودهای کشاورزی


ارسال رایگان به سراسر کشور

مشاوره گیاه‌ پزشکی رایگان

پرداخت اقساطی بدون اعمال بهره



We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.

کاربردهای سولفات نقره

سولفات سیلور، ترکیبی متشکل از نقره، اکسیژن و گوگرد است و نقش مهمی در اکتشافات و کاربردهای مختلف عملی دارد. این ترکیب برای اولین بار توسط شیمیدان آلمانی کارل ویلهلم شیله در قرن 18 کشف شد و مشخص شد که دارای خواص ضد میکروبی قابل توجهی است. این ترکیب به طور موثری از رشد و گسترش باکتری ها و قارچ ها جلوگیری می کند. به همین  دلیل یکی از اجزای مهم محصولات پزشکی مانند پانسمان های زخم و پمادهای ضد باکتری است.

۱. کاربرد در عکاسی

این ترکیب به عکاسی راه پیدا کرده است. هنگامی که با سایر مواد شیمیایی ترکیب می شود و در معرض نور قرار می گیرد، تحت یک واکنش تجزیه قرار می گیرد که تصویر نقره ای را ایجاد می کند. این پاسخ در قلب عکاسی سیاه و سفید سنتی قرار دارد و به ما این امکان را می‌ دهد که لحظات جذابی را ثبت کنیم.

۲. کاربرد در آزمایشگاه

این ماده نقش حیاتی در زمینه شیمی تجزیه ایفا می کند. سیلور سولفات قادر است هالیدهایی مانند کلرید، برمید و یدید را رسوب دهد و به دانشمندان این امکان را می دهد که حضور آنها را در نمونه های مختلف شناسایی و اندازه گیری کنند. این فناوری به تعیین خلوص مواد و شناسایی آلاینده‌های بالقوه کمک کرده و ایمنی و کیفیت محصول را در سراسر صنایع تضمین می ‌کند.

۳. کاربرد در نساجی

استفاده از سولفات نقره فراتر از علم است. این ترکیب یک رنگ قوی در منسوجات است. از طریق یک واکنش شیمیایی پیچیده، رنگ نقره ای قابل توجهی را به پارچه ها می بخشد و باعث ظرافت و جلا در لباس ها و لوازم جانبی خواهد شد.

۴. کاربرد در الکترونیک

این ترکیب با تطبیق پذیری قابل توجه خود در الکترونیک نیز استفاده می شود. به عنوان یک ماده بسیار رسانا، برای تولید خمیرهای رسانا جهت بردهای مدار چاپی و سایر قطعات الکترونیکی ضروری است. عملکرد الکتریکی عالی و پایداری، آن را به منبعی ارزشمند برای اطمینان از ساخت تجهیزات الکترونیکی کارآمد و قابل اعتماد تبدیل کرده است.

۵. کاربردهای صنعتی

سولفات نقره به عنوان یک کاتالیزور برای اکسید کردن هیدروکربن های آلیفاتیک با زنجیره بلند در تعیین نیاز شیمیایی اکسیژن (COD) استفاده می شود. به عنوان یک کاتالیزور در تصفیه فاضلاب عمل می کند و به تولید لایه های فلزی نانوساختار در زیر تک لایه های لانگمویر کمک می کند.

۶. کاربردهای پزشکی

سیلور سولفات به دلیل دارا بودن خواص ضد میکروبی به عنوان یک ماده در برخی از بیوسیدها و محصولات ضد میکروبی استفاده می شود. این ترکیب می تواند رشد میکروارگانیسم ها را متوقف کند و در ضدعفونی کننده ها، محصولات مراقبت از زخم و نگهدارنده ها برای کاربردهای مختلف استفاده می شود.

 

سولفات نقره

 

خطرات سولفات نقره

هنگامی که صحبت از اثرات سیلور سولفات برای سلامتی می شود، مهم است که هم مزایای بالقوه و هم خطرات احتمالی آن را در نظر بگیرید.

اثرات موضعی: در برخی موارد، تماس مستقیم با این ماده، به ویژه به شکل جامد آن، ممکن است باعث تحریک موضعی پوست یا واکنش های آلرژیک در افراد خاص شود. این عارضه می تواند به صورت قرمزی، خارش یا بثورات در محل تماس ظاهر شود.

خطرات استنشاق: استنشاق ذرات ریز یا گرد و غبار حاوی این ماده ممکن است باعث تحریک سیستم تنفسی شود. تنفس در این ذرات می تواند منجر به ناراحتی تنفسی، سرفه یا تحریک گلو شود.

حساسیت و واکنش های آلرژیک: برخی افراد ممکن است به مرور زمان به این ماده حساسیت یا آلرژی پیدا کنند. قرار گرفتن در معرض طولانی مدت یا مکرر می تواند خطر ایجاد یک واکنش آلرژیک را افزایش دهد که ممکن است به صورت بثورات پوستی، کهیر یا علائم تنفسی ظاهر شود.

ملاحظات زیست محیطی: در حالی که اثرات سلامتی این ماده بر روی انسان به طور کلی کم است، مهم است که به تأثیر بالقوه آن بر محیط زیست توجه داشته باشید.

جدول مشخصات، خواص و ویژگی های سولفات نقره

 

عناوینمقادیر
فرمول شیمیاییAgNO3
وزن مولکولی 311.792 g/mol
ظاهرجامد سفید کریستالی
بو فاقد بو
نقطه ذوب652.2-660 سانتی گراد
نقطه جوش 1085 سانتی گراد
حلالیت تا حدودی در آب محلول
چگالی 5.45 g/cm3
سایر اسامی دیسیلور مونو سولفات، سیلور سولفات، دی سیلور سولفات، نمک دی سیلور اسید سولفوریک

 

روش تولید سولفات نقره

سولفات نقره را می توان به روش های زیر تهیه کرد:

می توان از طریق واکنش بین نیترات نقره AgNO3  و یک نمک سولفات محلول، مانند سولفات سدیم Na2SO4 این ترکیب را تهیه کرد. در اینجا معادله شیمیایی برای تهیه این ماده آمده است:

AgNO3(aq)+Na2SO4(aq)→ Ag2SO4(s)+2NaNO3(aq)2

 

سولفات نقره را می توان با واکنش اسید سولفوریک با نیترات نقره تهیه کرد.

AgNO3+H2SO4→Ag2SO4+2HNO

 

هنگامی که سولفات سدیم و نیترات نقره با هم مخلوط می شوند، سولفات نقره و نیترات سدیم تولید می شود:

Na2SO4+2AgNO3→2NaNO3+Ag2SO4

 

نیترات نقره و سولفات روی دو ماده شیمیایی هستند که می توانند برای تشکیل دو ماده شیمیایی جدید سولفات نقره و نیترات روی واکنش نشان دهند:

AgNO3+ZnSO4→Zn(NO)+Ag2SO42

 

سنتز سولفات نقره (II) (AgSO4) با یون نقره دو ظرفیتی به جای یون نقره تک ظرفیتی برای اولین بار در سال 2010 با افزودن اسید سولفوریک به فلوراید نقره (II) گزارش شد. این ترکیب یک جامد سیاه رنگ است که در دمای 120 درجه سانتی گراد با تولید اکسیژن و تشکیل پیروسولفات به صورت گرمازا تجزیه می شود.

شرایط نگهداری و جابجایی سولفات نقره

سیلور سولفات در شرایط عادی استفاده و ذخیره سازی پایدار است، اگرچه با قرار گرفتن در معرض هوا یا نور تیره می شود. این ماده در طبیعت بی بو است و یک جامد سفید تا خاکستری است. هنگامی که سولفات در معرض هوا و نور قرار می گیرد، رنگ سولفات نقره تیره می شود، بنابراین در بطری های تیره رنگ و دربسته ذخیره می شود.

در صورت عدم استفاده در ظرف در بسته نگهداری شود. آن را در مکانی خنک، خشک و دارای تهویه مناسب و دور از مواد ناسازگار نگهداری کنید.

پماد سولفات نقره

نقره یک عامل ضد باکتری مستند است. باندهای مورد استفاده برای پوشاندن زخم های پوستی از زخم های سطحی گرفته تا پارگی های جدی و ساییدگی های پوستی با ترکیبات نقره از جمله سولفات نقره آغشته شده اند. این بانداژها به پوست نمی چسبند که برای بیمار آرامش بزرگی است.

کرم سیلور سولفادیازین یا پماد سولفات نقره برای پیشگیری و درمان عفونت زخم استفاده می شود. نقره توانایی کشتن سلول های باکتری را دارد و بانداژ از تماس باکتری ها با زخم جلوگیری می کند. این پماد بیشتر در درمان سوختگی ها استفاده می شود و با ممانعت از عفونت زخم ها بهبودی بیماران را سرعت می بخشد.

واکنش های سولفات نقره

۱. واکنش با آب

این ترکیب تا حدودی در آب حل شده و به یون های نقره Ag+ و یون های سولفات SO4- آبی تجزیه می شود.

Ag2SO4(s)⇌2Ag+(aq)+ 2SO4−(aq)

 

۲. واکنش های رسوبی

سیلور سولفات زمانی که با یون های خاصی واکنش می دهد، می تواند رسوب ایجاد کند. به عنوان مثال، هنگامی که با یون های کلرید در حضور کلرید سدیم (NaCl) واکنش می دهد، یک رسوب سفید از کلرید نقره (AgCl) تشکیل می شود.

Ag2SO4 + 2 NaCl ⇢ Na2SO4 + 2 AgCl

 

۳. خواص کاهنده

سیلور سولفات یک ترکیب غیر احیا کننده است، به این معنی که به راحتی تحت واکنش های احیا قرار نمی گیرد. در شرایط عادی پایدار است و به راحتی الکترون از دست نمی دهد یا به دست نمی آورد.

۴. تجزیه حرارتی

این ترکیب با حرارت دادن تجزیه می شود و اکسید نقره Ag2O را تولید می کند. تری اکسید گوگرد  SO3 و گاز اکسیژن O2 طی این واکنش تولید می شوند.

Ag2SO4(s)→2Ag2O(s)+2SO3(g)+ 2O2

 

۵. واکنش با آمونیاک

سیلور سولفات با آمونیاک غلیظ (NH3) واکنش داده و یک ترکیب پیچیده به نام دی آمین سولفات تشکیل می دهد.

Ag2SO4(aq)+4NH3(aq)→[Ag(NH3)2]2SO4(aq)

 

۶. واکنش با اسید نیتریک

اسید نیتریک با سولفات نقره واکنش داده و اسید سولفوریک و نیترات نقره تشکیل می دهد.

2HNO3 + Ag2SO4 ⇢ H2SO4 + 2 AgNO3

 

۷. واکنش با سدیم بروماید

سولفات نقره با سدیم بروماید واکنش می دهد و سولفات سدیم و برومید نقره تولید می کند.

2NaBr + Ag2SO4 —> Na2SO4 + 2 AgBr

 

۸. واکنش با مس

مس با سولفات نقره واکنش داده و سولفات مس و نقره تشکیل می دهد.

Cu + Ag2SO4 ——-> CuSO4 + 2 Ag

 

۹. واکنش با کلرید پتاسیم

سولفات نقره با کلرید پتاسیم واکنش داده و سولفات پتاسیم را تشکیل می دهد.

2 KCl + Ag2SO4 —–> K2SO4 + 2 AgCl

 

scottsdale mint dD9Kowe5 NY unsplash 1

 

MSDS سولفات نقره

توجه به این نکته ضروری است که سولفات نقره در صورت بلع یا استنشاق می تواند سمی باشد، بنابراین هنگام استفاده از آن باید اقدامات احتیاطی مناسب انجام شود. تماس با چشم باعث سوزش می شود. اگر برای مدت طولانی ادامه یابد، بلع یا استنشاق ترکیبات نقره می تواند باعث تغییر رنگ دائمی پوست (آرژیری) شود. بنابراین هنگام دست زدن از خوردن، آشامیدن یا سیگار کشیدن خودداری کنید.

محافظ صورت و عینک ایمنی: از  تجهیزاتی برای محافظت از چشم استفاده کنید که تحت استانداردهای مناسب آزمایش و تأیید شده است.

برای جلوگیری از تماس پوستی با این محصول از روش صحیح برداشتن دستکش (بدون لمس سطح بیرونی دستکش) استفاده کنید. دستکش های آلوده را پس از استفاده مطابق با قوانین قابل اجرا و شیوه های آزمایشگاهی دور بیندازید. دست ها را بشویید و خشک کنید.

در جایی که ارزیابی خطر نشان می‌ دهد که ماسک ‌های تصفیه ‌کننده هوا مناسب هستند، از ماسک ‌های تنفسی استاندارد استفاده کنید.

وسایل اطفای حریق مناسب: از اسپری آب، فوم مقاوم در برابر الکل، مواد شیمیایی خشک یا دی اکسید کربن استفاده کنید.

سوالات متداول

۱. سولفات نقره نمک اسیدی است یا نمک بازی؟

سولفات نقره یک ترکیب معدنی با قدرت اکسیداسیون ضعیف است. محلول های آن معمولا خنثی هستند، یعنی نه شدیدا اسیدی و نه به شدت بازی.

۲. آیا سولفات نقره با کلرید آمونیوم واکنش می دهد؟

سولفات نقره یک ترکیب معدنی با فرمول Ag2SO4 است که با کلرید آمونیوم واکنش می دهد و کلرید نقره و تترااکسوسولفات آمونیوم تولید می کند.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *