خرید سود پرک 98% | قیمت | ارسال به سراسر کشور

(1 بررسی مشتری)

35,000 تومانکیلوگرم

سرو شیمی آماده تامین سود پرک مورد نیازهای واحدهای صنعتی با بهترین کیفیت و قیمت موجود در بازار را دارا می‌باشد. همچنین شما عزیزان می‌توانید برای تامین سود پرک صادراتی مورد نیاز خود با پشتیبانی مجموعه تماس حاصل فرمایید.

نظرات (1)

1 دیدگاه برای خرید سود پرک 98% | قیمت | ارسال به سراسر کشور

  1. احمدی

    سلام
    میخواستم ببینم برای کرمانشاه ارسال دارید؟

    • حامد امیرخانی

      سلام جناب احمدی
      وقتتون بخیر
      بله از انیار همدان براتون ارسال میشه

      بی زحمت تماس بگیرید

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توضیحات محصول

سود پرک، سود سوز آور یا کاستیک سودا نام ماده‌ی شیمیایی پرمصرف و ارزشمندی که در صنعت جایگاه ویژه‌ای دارد. این ماده در حالت جامد، سفید رنگ، بدون بو و به شکل پولک می‌باشد. این ماده ازاین جهت سود سوز آور نام گذاری شده است که در صورت برخورد با بافت زنده مانند پوست دست انسان باعث تجزیه پروتئين‌ها و چربی‌های بافت می‌شود و این حالت منجر به ایجاد سوختگی و تخریب بافتی می‌شود.

کاستیک سودا در بسته‌بندی‌های 25 کیلوگرمی و یا پالت‌های 1 تنی و در کیسه‌های خاص دو یا چند جداره لمنیت‌دار پلی اتیلن و پروپیلن حمل می‌شوند. با توجه به ویژگی‌های خورندگی و واکنش‌پذیری و جذب رطوبت آن نوع بسته‌بندی و حمل و نقل این ماده اهمیت بسیار بالایی دارد.

 

سود پرک

 

سود پرک چیست؟

سدیم هیدروکسید پرک شده همان سود پرک می‌باشد که به شدت جاذب رطوبت است و در صورتی که در مجاورت هوا قرار بگیرد اکسیژن و دیگر مولکول‌های هوا را جذب کرده و پرک‌های آن به هم می‌چسبند. این ماده به خوبی و به صورت گرماده در آب حل می‌شود و با حل شدن در آب خاصیت خورندگی و واکنش‌دهندگی آن نیز به شدت افزایش می‌یابد.

سود پرک یا همان کاستیک سودا از فرواری و انجام فرایندهایی بر روی سود مایع به دست می‌آید. در واقع ماده اولیه سدیم هیدروکسید که تولید می‌شود سود مایع 50% می‌باشد و این ماده در پتروشیمی‌ها با روش‌های مختلفی و پس از تبخیر آب موجود در آن به سود پرک پرک با درصد خلوص 98 – 99 تبدیل می‌شوند.

NAOH یا همان سدیم هیدورکسید یک باز قلیایی بسیار قوی است که قابلیت تجزیه پروتیئن‌ها را در دمای اتاق دارد و به همین دلیل نیز در صورت برخورد با پوست یا چشم می‌تواند منجر به سوختگی و آسیب شدید شود. به دلیل ویژگی‌های خاص سدیم هیدروکسید حمل و نقل و استفاده از آن دارای شرایط خاص ایمنی می‌باشد و هر گونه سهل‌انگاری می‌تواند منجر به خطرات ناگوار شود.

 

کاربردهای سود پرک

همان‌طور که گفتیم سدیم هیدروکسید کاربردهای بسیاری در صنعت دارد و گاهی به آن چربی‌گیر صنعتی نیز می‌گویند. سدیم هیدروکسید می‌تواند به صورت جامد و یا مایع در صنعت استفاده شود و برخی از صنایع که از سدیم هیدروکسید استفاده می‌کنند به شرح زیر می‌باشند:

  • صنایع کاغذ و کارتن‌سازی
  • صنعت رنگ
  • صنعت نساجی
  • صنعت پتروشیمی ( سود پرک تولید شده در بسیاری از پتروشیمی‌ها تنها در خود مجموعه آن‌ها مصرف می‌شود)
  • صنایع غذایی، لبنیات و غذاهای کنسروی
  • کارخانجات مواد غذایی
  • تصفیه و کاهش سختی آب
  • صنایع داروسازی و آرایشی بهداشتی
  • صنعت نفت و گاز
  • کاربرد سود پرک در تولید صابون
  • نفت و گاز
  • صنایع سازنده پلیمر 

1. سدیم هیدروکسید در صنعت نفت و گاز

یکی از کاربردهای اصلی سدیم هیدروکسید صنعت نفت و گاز است. در این صنعت برای یکپارچگی و پایداری مواد اولیه و همچنین محصولات نهایی پالایشی از سدیم هیدروکسید استفاده می‌شود. این ماده منجر به حفظ PH افزایش گرانروی مایعات حفاری شده و در واقع یک ماده اساسی در فرایند کاری نفت و گاز است.

حجم وسیعی از سود پرک و مایع تولید شده در پتروشیمی به مصارف خود این واحدها می‌رسد و قسمتی از آن نیز به مصرف واحدهای تولیدی و صنعتی دیگر اختصاص می‌یابد.

2. سدیم هیدروکسید در صنعت چوب و کاغذ

در صنعت چوب و کاغذ سود پرک یا شکل مایع آن سود مایع سبب می‌شود تا بسیاری از ناخالصی‌های چوب حل شده و خمیر چوبی با درصد خلوص و کیفیت بالاتری تولید شود. همچنین در فرایند بازیافت کاغذ نیز می‌توان از سود پرک به منظور جداسازی جوهر از کاغذ استفاده کرد.

3. سدیم هیدروکسید در تصفیه آب

یکی از کاربردهای مهم سدیم هیدروکسید استفاده از آن در تصفیه آب و کاهش سختی آب کربناتی و غیرکربناتی است. البته این مورد همیشگی نیست و برای کاهش سختی آب از آهک و سودا و یا دیگر مواد شیمیایی نیز استفاده می‌شود. واکنش‌های مربوط به استفاده از سدیم هیدروکسید به منظور کاهش سختی آب به شرح زیر است:

 

Mg(Hco3)2 + 4 NAOH >>>>>>> Mg(OH2) + Na2CO3 + 2H2O

MgSO4 + 2NAOH >>>>>>> Mg(OH2) + Na2SO4

CaSO4 + Na2CO3 >>>>>>> Na2SO4 + CaCO3

 

از مزایای استفاده از سدیم هیدروکسید در تصفیه آب می‌توانیم به حذف کامل‌تر یون‌های عامل سختی آب و کاهش مشکلات ناشی از استفاده آهک در زدودن سختی آب اشاره کنیم. شما را به مطالعه یک تحقیق میدانی در رابطه با مقایسه استفاده از سدیم هیدروکسید و آهک در رابطه با کاهش سختی آب پرداخته است دعوت می‌کنم.

سود پرک

سود پرک از کجا بخریم؟

زاناکس توانایی تامین سود پرک مورد نیاز صنایع و واحدهای تولیدی را با بهترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت بازار را دارا می‌باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت سفارش از طریق راه‌های ارتباطی زیر با ما تماس بگیرید.

02128421210

 

تولید کنندگان سود پرک

شرکت‌های بزرگی در سرتاسر جهان و به طور خاص آمریکای شمالی و شرق آسیا در حال تولید سود پرک هستند و یکی از بزرگترین این شرکت‌ها Dow chemical company  می‌باشد. همچنین شرکت‌های OXYCHEM،  PPG و OLIN از دیگر شرکت های بزرگ این حوزه در جهان می باشند. میزان تولید جهانی سود پرک چیزی بالغ بر 70 میلیون‌ تن می‌باشد که سهم آمریکا 12 میلیون تن و سهم اروپا 11 میلیون تن و باقی سهم عمده تولید متعلق به شرق آسیا می‌باشد

روش تولید سود پرک در این شرکت‌ها مدام دچار تغییر و تحول می‌شود و روز به روز بهینه‌تر می‌شود اما یکی از اصلی‌ترین فرایند‌هایی که این شرکت‌ها برای تولید سدیم هیدروکسید از آن استفاده می‌کنند chloralkali process می‌باشد.

برخی از شرکت‌های تولید کننده  سدیم هیدروکسید در ایران نیز به شرح زیر می‌باشد.

  • شرکت نیرو کلر اصفهان
  • پتروشیمی اروند
  • سود پرک پتروشیمی بندرامام
  • سود پرک آبادان
  • سود پرک کرمانشاه
  • پارس کلر تبریز
  • سود پرک کلران
  • سود پرک کیمیا
  • شرکت نیروکلر
  • سود پرک کریستال

هم‌اکنون و با توجه به افزایش تولید سدیم هیدروکسید در ایران و همزمان با افزایش قیمت ارز سود پرک از یک کالای مصرفی در داخل به یک کالای مهم صادراتی تبدیل شده است و در سال‌های اخیر آمارهای قابل توجهی از صادرات این ماده با ارزش به ثبت رسیده است.

 

تولید سود پرک به طور کلی یک فرایند دومرحله‌ای می‌باشد. ابتدا تولید سود مایع 50 درصد و سپس تبدیل به سود جامد در حالت‌های مختلف پرک، گرانول و پودری که هر کدام به منظور و کاربردهای متفاوتی تولید می‌شود.

اساس تولید سود پرک و مایع بر واکنش زیر استوار است:

2 NaCl + 2 H2O >>>>>> 2 NaOH + H2 + Cl2

 

تولید سود مایع

تولید سود مایع در پالایشگاه‌ها و با یک روش اصلی به نام الکترولیز انجام می‌شود. الکترولیز کردن یک ماده یعنی اینکه به وسیله نیروی برق و یک سلول الکتروشیمیایی یک محلول را لیز کرده و بشکنیم. در فرایند تولید سود پرک باید آب و نمک (NACL) را به وسیله تکنیک الکترولیز شکسته و تبدیل به سود مایع بکنیم.

یک سلول الکتروشیمیایی ساده از بخش های مختلفی تشکیل می شود. دو الکترود برای انتقال و تبادل الکترون، تعدادی محل ورود و خروج برای ورود مواد اولیه و خارج کردن محصولات و یک سیستم انتقال انرژی به منظور تامین انرژی لازم جهت هیدرولیز کردن ماده اولیه و تبدیل به سود مایع.

حال برای اینکه بتوانیم سدیم هیدروکسید مایع تولید شده در این واکنش را از سدیم کلرید و دیگر گازها جدا کنیم باید از یک سطح انتخابی استفاده کنیم تا مواد ترکیب شده را از هم جدا کنیم. برای این کار می‌توانیم از 3 تکنیک زیر استفاده کنیم.

1. روش سلول الکتروشیمیایی غشایی

استفاده از روش غشایی یکی از راه‌های تولید سود پرک می‌باشد. در این روش از یک غشای انتخابی استفاده می‌کنیم که تنها به سدیم اجازه عبور می‌دهد. تصویر کنید در یک سمت سلول الکتروشیمیایی NACL و در سمت دیگر آب در حال تجزیه است. محصولات این تجزیه گاز هیدروژن، گاز کلر، سدیم، و هیدروکسید می‌باشد.

گازهای تولید شده به وسیله یک محفظه خاص جدا شده و به محل دیگر منتقل می‌شوند. در این مرحله از فرایند تولید سود پرک و در محفظه سلول الکتروشیمیایی در یک سمت سدیم محلول و در سمت دیگر هیدروکسید محلول و یونی خواهیم داشت. سدیم می‌تواند از غشای مرکزی عبور کند و خود را به هیدروکسید برساند و واکنش تولید سود مایع را انجام دهد.

حال سود مایع تولید شده از یک مجرای خروجی از محفظه خارج می‌شود و از آب و نمک و آب جدا می‌شود.

2. روش سلول الکتروشیمیایی دیافراگمی

در روش غشای دیافراگمی تولید سود مایع از یک دیافراگم برای جداسازی دو محلول اصلی در محفظه استفاده می‌کنیم. در این حالت تنها یون‌های سدیم و کلر می‌توانند از این غشا عبور کنند و خود محلو =ل سدیم کلرید نمی‌تواند عبور کند.

در سمت کاتد مقداری از یون‌های سدیم با هیدروکسید واکنش داده و سود مایع را تشکیل می‌دهند و مقداری از آن‌ها نیز دوباره با کلر ترکیب شده و نمک را می‌سازند. در نهایت ترکیب نهایی ما شامل مقداری نمک و مقداری سود مایع می‌باشد که باید از هم تفکیک شوند.

3. روش سلول الکتروشیمیایی مرکوری (جیوه‌ای)

سومین روش تولید سود مایع در فرایند الکترولیز روش مرکوری یا همان روش جیوه‌ای می‌باشد. همان‌طور که از نام این روش پیداست از جیوه به منظور جداسازی مواد در این روش استفاده می‌شود. در این روش سود مایع عاری از کلر تولید خواهد شد.

یکی از مشکلات اصلی این روش تولید مقادیر زیادی از جیوه می‌باشد. جیوه ماده‌ای بسیار سمی و با مشکلات زیست محیطی فراوان است. همچنین مقداری از ماده سمی جیوه در محصول نهایی وجود دارد که باید به نحوی آن را جدا کرد و یا اینکه وجود آن را نادیده گرفت.

تولید سود پرک

در گام دوم از فرایند تولید سود پرک باید سود مایع تولید شده را در مخازن خاصی که آلیاژی ساخته شده از از نیکل هستند حمل شود و به محل تولید سود پرک منتقل شود. برای تولید سود پرک باید سود مایع را در مخازن خاصی که قابلیت تحمل دما و خوردگی را دارند حرارت داده شود.

سود مایع را تا دمای 1400 درجه حرارت می‌دهند تا مایعات و ناخالصی‌ها تبخیر شوند و سود مایع با غلضت مورد نظر به دست بیاید. سپس سود مایع با غلضت بالا را خشک و آب گیری‌ می‌کنند و سود پرک تولید می‌شود.

سود پرک تولید شده به دلیل توانایی بسیار بالا در جذب رطوبت محیط باید بلافاصله در بسته‌های مخصوص ضد رطوبت بسته‌بندی شده و به انبار منتقل شوند. تولید سود پرک در ایران علاوه بر پاسخ به نیاز داخل با هدف صادرات به کشورهایی همچون عراق، ترکیه و پاکستان تولید می‌شود.

 

 

خواص مولکولی سدیم هیدروکسید

 

عناوینمقادیر
فرمول مولکولیNAOH
شکلجامد پرک شده و گرانوله، مایع
جرم مولکولی39.99 G/M–
چگالی2.13 G/CM3-
دمای ذوب318 درجه سلسیوس
دمای جوش1388 درجه سلسیوس

 

موارد ایمنی

این ماده در صورت برخورد با چشم، پوست و استنشاق تنفسی می‌تواند بسیار خطرناک باشد و منجر به التهابات و آسیب‌های جدی مانند کوری و یا مشکلات ریوی خیلی جدی شود. پس اکیدا توصیه می‌کنیم که در برخورد با این ماده احتیاط کرده و حتما از ماسک، دستکش و عینک استفاده کنید.

در صورت احتراق و آتش‌سوزی هرگز از آب برای خاموش کردن آن استفاده نکنید چرا که آب و سود پرک واکنش‌پذیری بالایی دارند و اثری در خاموش شدن آتش ندارد. کپسول‌های آتش‌نشانی می‌توانند گزینه مطمئن‌تری در این مورد باشند.