آموزش کشاورزی, گیاه پزشکی

مضرات کود کلرور پتاسیم

مضرات کود کلرور پتاسیم

یکی از مهم‌ترین منابع تامین پتاسیم برای زمین‌های کشاورزی و باغات کود کلرور پتاسیم می‌باشد و هر ماده‌ای برخی مزایا و برخی معایب دارد و ما امروز می‌خواهیم بحث خلاصه‌ و سریعی پیرامون مضرات کود کلرور پتاسیم داشته باشیم و امیدواریم برای شما مفید باشد.

 

توجه: سرو شیمی خود تولیدکننده و توزیع کننده کود کلرور پتاسیم می‌باشد و نگارش این مقاله صرفا جهت آگاهی عمومی و انجام رسالت اجتماعی می‌باشد و امیدواریم منجر به برداشت بد نشود.

 

چرا اصلی‌ترین منبع تامین پتاس از گذشته تا حال پتاسیم کلرید بوده است؟

کود کلرید پتاسیم از دو جز اصلی کلرید و پتاسیم تشکیل شده است و یکی از اصلی‌ترین منابع تامین پتاس از گذشته تا به حال بوده است.

در گذشته کشور ما توانایی تامین و تولید کودهای کشاورزی خود را نداشت و غالب کودهای کشاورزی مورد استفاده کشاورزان و باغات از طریق واردات تامین می‌شده است. از طرف دیگر کشور ما نیز در جایگاهی نبوده که مشخص کند چه کودی و با چه نوع کیفیتی را می‌خواهد و تنها ورود کالا برای ما مقدر بوده و انتخاب کیفیت چندان در اختیار ما نبوده است.

همین موضوع نیز سبب شده است که از بین انواع کودهای پتاسیم موجود در بازار که شامل پتاسیم سولفات، پتاسیم نیترات، پتاسیم کلرید و … می‌باشند کلرید پتاسیم وارد بازار ایران شود و در سبد مصرف ما قرار گیرد. این موضوع در کنار قیمت پایین این کود منجر به رواج آن در ایران شد و در ادامه نیز تولیدکنندگان داخل اقبالی به توسعه کودهای پتاسیم نشان ندادند و همین کود را تولید کردند.

 

مضرات کود کلرور پتاسیم

 

مضرات کود کلرور پتاسیم

کود کلرید پتاسیم حاوی یون کلرید است که همان بخشی از نمک NACL است. طبق تحقیقات جهاد کشاورزی و دانشگاه‌های بزرگ ایران و موسسه حیفا که بزرگترین شرکت تولید کود در جهان است کلرید پتاسیم شاید بتواند بخش قابل از توجهی از نیاز گیاه به پتاسیم را تامین کند اما قطعا بازدهی کشت را تا ۳۰ درصد می‌تواند کاهش دهد.

شاید اگر شما در حالت معمول از کشت یونجه خود ۹ تن محصول برداشت می‌کردید با استفاده از کلرید پتاسیم احتمالا برداشت شما تا ۶ تن کاهش پیدا می‌کند و به نظر می‌رسد اگر از این کود استفاده نکنید بهتر باشد.

با این حال شرکت ما خود تولید کننده پتاسیم کلرید است که در بیشتر کارخانه‌های تولید کود کشاورزی مصرف می‌شود و ما محصول خود را به کشاورزان نیز عرضه می‌کنیم اما توصیه می‌کنیم برای تامین پتاسیم مورد نیاز زراعت خود از کودهای پتاسیم دیگری استفاده کنید تا متضرر نشوید.

 

منابع

منبع ۱

Rate this post
author-avatar

درباره حامد امیرخانی

حامد امیرخانی دانش‌آموخته رشته علوم آزمایشگاهی می‌باشد. وی تجربیات بسیاری در زمینه کشاورزی، صنایع شیمیایی، بیوتکنولوژی و علوم مربوط به کسب و کار دارد. حامد امیرخانی مسئول تحقیق و توسعه و بازاریابی شرکت سرو شیمی می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *