آموزش کشاورزی

میزان برداشت سیب زمینی در هر هکتار| رکورد 160 تنی

میزان برداشت سیب زمینی در هر هکتار

اگر بخواهیم به آمار مناسبی از میزان برداشت سیب زمینی در هر هکتار دست پیدا کنیم باید به سراغ بزرگان کشت سیب زمینی برویم. استا‌ن‌هایی همچون همدان، اردبیل، کردستان، اصفهان، زنجان و آذربایجان شرقی به ترتیب بزرگترین تولیدکنندگان سیب زمینی ایران هستند و اگر بخواهیم باید استان محور و دقیق صحبت کنیم.

شاید کشاورزی بتواند در یک منطقه کوچک از هر هکتار ۱۰۰ تن سیب زمینی به دست بیاورد و این نمی‌تواند مقیاس پذیر باشد و روش آن برای دیگر کشاورزان قابل الگو گیری باشد. روش کشت سیب زمینی باید به نحوی باشد که همه در یک منطقه بتوانند از آن استفاده کرده و به برداشت بالا دست پیدا کنند.

در حال حاضر همدان با سطح زیر کشت ۳۰ هزار هکتاری سیب زمینی و با برداشت یک میلیون تنی تنی از مزارع سیب زمینی در صدر کشت سیب زمینی ایران هست و این میزان در واقع ۲۵ درصد کل تولید سیب زمینی ایران است که بخش قابل توجهی از آن به مقاصد صادراتی همچون مرز مهران و ترکیه صادر می‌شود.

 

روش های کاشت سیب زمینی

روش های کاشت سیب زمینی

 

برداشت سیب زمینی چه موقع است؟

زمان برداشت سیب زمینی به عوامل مختلفی همچون استان و اقلیم محل کشت، نوع بذر سیب زمینی و زمان کشت مربوط است. به طور مثال دوستان بنده در همدان سیب زمینی را در تابستان کشت می‌کنند و آن را در آبان برداشت می‌کنند. در صورتی که در استان‌های دیگر کشت بهاره و زمستانه نیز داریم.

به طور کلی سیب زمینی ۱۸ تا ۲۰ هفته پس از زمان کشت آن به عمل می‌آید و آماده برداشت است.

رکورد برداشت سیب زمینی در هکتار چه قدر است؟

به نظر میرسد رکورد بیشترین میزان برداشت سیب زمینی مربوط به یک کشاورزهمدانی با برداشت ۱۶۵ تن در هکتار است که عددی بسیار بالا و هیجان انگیز است. طبق آخرین آمار وزرات جهاد کشاورزی میانگین برداشت سیب زمینی در اردبیل ۳۱ تن در هکتار و در همدان ۴۱ تن در هکتار است و کشاورزان پیشرو و هوشمند حداکثر به برداشت ۶۰ تا ۷۰ تن در هکتار می‌رسند.

 

میزان برداشت سیب زمینی در اردبیل

طبق آخرین آمار وزارت جهاد کشاورزی استان اردبیل با سطح زیر کشت ۲۰ هزار هکتار و برداشت ۶۰۰ هزار تن یکی از پیشرو ترین استان‌ها در کشت سیب زمینی می‌باشد و با توجه به منابع آبی این استان به نظر می‌رسد اردبیل همچنان جزو سرآمدان کشت سیب زمینی در ایران باشد.

میزان برداشت سیب زمینی در همدان

طبق آمار وزارت جهاد استان همدان اولین و برترین استان در کشت سیب زمینی ایران با سطح زیر کشت ۲۵ هزار هکتار و برداشت ۹۰۰ هزار تنی می‌باشد. به نظر می‌رسد اوضاع آب شهرستان‌های عمده‌ی کشت سیب زمینی همچون بهار، کبودراهنگ، فامنین و قهاوند در همدان چندان مناسب نباشد و به زودی تغییراتی در کشت سیب زمینی این منطقه رخ خواهد داد.

طبیعتا کشاورزان بزرگ همدانی قصد رها کردن کشت پر سود سیب زمینی را ندارند و احتمالا با سرمایه‌گذاری‌های جدید و ورود به فضای کشاورزی نوین سطح زیر کشت خود را حفظ خواهند کرد و حتی تصمیم به افزایش بازدهی کشت خود دارند. همچنین صنایع تبدیلی، سردخانه و فناوری‌های نوین به سرعت در روستاها و شهرهای این استان در حال گسترش است.

یک‌بار مهمان یکی از دوستان خود در یکی از روستاهای کبودراهنگ بودیم. آن روز وقت آبیاری مزارع بود و دوست ما باید به مزرعه می‌رفت تا اقدام به آبیاری مزرعه بکند. من پیشدستی کردم و برای اینکه دوستمان از بودن معذب نشود و بتواند به کار خود برسد بنای رفتن کرده و مراسم خداحافظی گرم را راه انداختم.

اما اوضاع به شکلی دیگر پیش رفت. دوست ما به خنده گفت که تصمیم ندارد به سر زمین برود و با موبایل خود می‌تواند موتور آب را روشن کرده و آب پاش‌ها را فعال کند. او می‌گفت به لطف تکنولوژی‌های جدید دیگر کشاورزی به مانند گذشته نیست و اوضاع تغییر کرده است.

چیزی که مشخص است این است که تکنولوژی موضوعی است که قابل تحریم نیست و جدیدترین تکنولوژی‌ها همزمان با سراسر جهان در ایران نیز توسعه می‌یابند و نگرانی از این بابت وجود ندارد. شاید در چند سال آینده و با شرایط فعلی آب و منابع زیر زمینی شاهد تغییرات عظیمی در کشاورزی ایران باشیم.

 

 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *