آموزش کشاورزی

زمان مصرف کود نیترات کلسیم + نحوه مصرف

01 5 1

کلسیم یکی از عناصر مورد نیاز گیاهان است و نحوه مصرف کود نیترات کلسیم یکی از مسائلی است که معمولا کشاورزان به آن می‌اندیشند تا بتوانند بیشترین بازدهی را از کود بگیرند. در واقع شما هزینه می‌کنید و یک کیسه نیترات کلسیم خریداری می‌کنید و باید بیشترین سود را از آن ببرید.

به طور خلاصه نیترات کلسیم می‌تواند فواید زیر را برای مزارع به همراه داشته باشد:

  • افزایش کیفیت میوه و محصول
  • افزایش برداشت و بازدهی محصول
  • افزایش مقاومت به خشکی و شوری و تنش‌های محیطی
  • سفت شدن میوه‌ها
  • افزایش زمان نگه‌داری محصولات در انبار و سر باغ
  • افزایش رنگ‌ در محصولاتی همچون گوجه
  • کاهش شوری خاک

 

نحوه مصرف کود نیترات کلسیم

 

نحوه مصرف کود نیترات کلسیم

نیترات کلسیم در کارخانه‌ها به شکل‌های مختلف تولید می‌شود. برخی از محصولات نیترات کلسیم پودری هستند و برخی گرانوله هستند. دقت کنید که نیترات کلسیم به شدت آب را جذب می‌کند و کلوخه می‌شود و بهتر است از نوع گرانول یا پولکی استفاده شود تا از کلوخه و سنگ شدن آن جلوگیری شود.

دقت کنید که در هنگام مصرف نیترات کلسیم از مصرف کودهای سولفاته مانند سولفات پتاسیم و فسفاته خودداری کنید. کودهای فسفاته و سولفاته با نیترات کلسیم واکنش می‌دهند و منجر به تشکیل گچ و رسوب در زمین می‌شوند. برای تامین پتاس می‌توانید در کنار نیترات کلسیم از پتاسیم نیترات استفاده کنید.

در واقع یکی از دلایل استفاده گسترده پتاسیم نیترات در کنار نیترات کلسیم در گلخانه‌ها نیز همین موضوع است.

 

 

نحوه مصرف کود نیترات کلسیم می‌تواند همراه با آبیاری و یا محلول‌پاشی و یا سرک پاشی باشد. ولی با توجه به این که مصرف این کود معمولا در زمان تشکیل میوه یا شکوفه انجام می‌شود معمولا به صورت محلول‌پاشی استفاده می‌شود تا کارایی بیشتری داشته باشد.

از لحاظ مقدار مصرف کود نیترات کلسیم دو رویکرد وجود دارد. رویکرد اول این است که حداقل نیاز گیاه به کلسیم تامین شود و نیازی به افزودن مقدار بالای نیترات کلسیم نخواهد بود و افزایش باردهی و کیفیت محصول چندان مورد نظر نیست و فقط می‌خواهیم که گیاه رشد کافی داشته باشد. برای این منظور می‌توانید به روش زیر عمل کنید:

  • برای میوه و مرکبات ۱۰ کیلوگرم در هکتار و ۵ کیلوگرم در هزار لیتر آب مصرف
  • برای صیفی و سبزیحات و زراعت ۱۵ کیلوگرم در هکتار و ۸ کیلوگرم در هزار لیتر آب
  • برای گیاهان باغچه و آپارتمانی هم ۵۰ گرم کافی است

در رویکرد دوم که حداکثر بازدهی و رشد محصول مورد نظر است باید سعی کنیم که تمام نیاز گیاه را به خوبی تامین کنیم تا بتوانیم بازدهی کشت محصول را حداقل تا ۳۰ درصد افزایش دهیم و کیفیت میوه را تا حد قابل قبولی افزایش دهیم. مطالعات علمی نشان می‌دهد استفاده از مقادیر زیر برای گیاهان می‌تواند مفید باشد:

زمان مصرف کود نیترات کلسیم

زمان مصرف کود نیترات کلسیم بسته به نوع محصول متفاوت است. ولی از آن‌جایی که بیشتر کشاورزان برای افزایش کیفیت میوه و افزایش انبارداری آن مانند کشت گوجه گلخانه‌ای و کشت خیار گلخانه‌ای از نیترات کلسیم استفاده می‌کنند بهتر است در زمان گلدهی محصول و در چند مرحله به گیاه داده شود تا بیشترین بازدهی حاصل شود.

طبق تجربه کشاورزان گفته می‌شود بیشترین بازدهی در استفاده از نیترات کلسیم در اواخر تابستان یا اواخر زمستان و اوایل بهار حاصل می‌شود.

Rate this post
author-avatar

درباره حامد امیرخانی

حامد امیرخانی دانش‌آموخته رشته علوم آزمایشگاهی می‌باشد. وی تجربیات بسیاری در زمینه کشاورزی، صنایع شیمیایی، بیوتکنولوژی و علوم مربوط به کسب و کار دارد. حامد امیرخانی مسئول تحقیق و توسعه و بازاریابی شرکت سرو شیمی می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *